no em va fer joan brossa

teatre expandit (2016)
“T’he cercat. T’he cercat entre bruits d’engranatges timbalejant l’oïda."Joan Brossa, El cop desert.

No em va fer Joan Brossa és una obra de teatre expandit de 27 minuts de duració, creada el 2016 com a resposta a l’encàrrec del festival Temporada Alta i del Teatre Nacional de Catalunya per treballar sobre l’obra de Joan Brossa (1919-1998).

No em va fer Joan Brossa és una instal·lació sonora i plàstica que té com a gènesis l’exploració transversal de la prosa més desconeguda i primerenca del poeta. Un poema transitable que interpreta els paisatges dins la prosa i el so de la paraula dins la poesia escènica dels anys quaranta.

El públic entra en un espai amb un centre d’acumulació i excés d’objectes en moviment (que transmuten guiats pel so i la música que produeixen paisatges màgics, mítics, de guerra o boscos boirosos) i un perímetre de veu sense cos, amb l’absència de l’objecte; amb la paraula com a matèria sonora.

Producció del Teatre Nacional de Catalunya, Festival Temporada Alta, i el suport de la Institució de les lletres catalanes, la Fundació Brossa i la Fundació Lluís Coromina.

Estrenada el 8/11/2016 a l'antiga Biblioteca de Girona pel Festival Temporada Alta.

Presentacions destacades: Teatros del Canal (Madrid), Schaubude (Berlin), Festival MIMA (Mirepoix), Arts Santa Mònica (Barcelona), Temporada Alta (Girona), Teatre Nacional de Catalunya (Barcelona).